3 Mart 2009 Salı

Etsy'de Hangisi Olmalı?


Bugün oturduğum yerden nerdeyse hiç kalkmadım ve şu saatte her yanımın ağrıdığını hissediyorum. Bütün bir gün Etsy'de dükkanımı açmaya çalıştım. Kredi kartı numaramı giriyorum olmuyor, çıldırıcam, bankayı aradım bir sorun yok diyor, paypale girdim hesap açtım onlara mail attım, etsye mail attım derken bikaç saat önce Etsyden bir cevap geldi. Dedi ki ingilizce karakter kullanmalısın. Ben de sanıyorum ki kredi kartı hata veriyor. Meğersem adres yazarken ölece yazıvermişim. Bir gülümsedim kendime bu işlerden sanki hiç anlamaz biri gibi hareket ettiğim için. sanırım heyecan yaptım :))
Eveeett sonunda ETSY de benim de dükkanım var. Satış olur mu bilemiyorum. Umarım olur da şu her ürün başına konulan 20 centi çıkarabilirim :)) Zaten bu yüzden de şimdilik yaptıklarımının çoğunu koymak yerine bir kaçını koymayı düşünüyorum. Fakat hangi birkaçı buna karar veremedim. Okuyan arkadaşlarıma sesleniyorum. Beni takip edenler bilir yaptığım küpeleri, Hem önceki yazılarımdan hem de 10 marifetten. Sizce Önceliklerim hangileri olmalı? Yardımcı olursanız sevinirim :))

6 yorum:

sesiber dedi ki...

seni mimledim pelin.
http://sesiber.blogspot.com/2009/03/gecenin-mimievimde-sevdigim-koseler.html
soruna yarın cevap yazarım.

Adsız dedi ki...

merhabalar hayırlı olsun.İnşallah bol siparişler alırsın.
Sevgiler.

GeCe dedi ki...

hayılı olsun hangisini koyacağını söylemeyeceğim ama yol göstereceğim. Öncelikle hedef kitlen kimler olacak. daha çok yabancıların alışveriş yapacağını düşünürsek onların ilgisini çeken şeyler olmalı. Biz nasıl yabancı tasarımlardan hoşlanıyoruz bize değişik ve alışılmadık geliyor onlara da bizimkiler öyle. Daha çok modern değil de otantik olanlar ilgilerini çekecektir. Bizim kültürümüzü yansıtan oryantal desenler olabilir gibi geliyor bana

Pelin Aksesuar dedi ki...

Teşekkür ederim orguknit ve gece. Yol gösterici olduğun için ayrıca mutlu oluyorum. Fakat benim yaptıklarım otantik değil hiç ya. oryantal desenler ne olabilir diye düşünücem ama..
Sibel abla mimlenmek nedir tam olarak ben de mi sevdiğim köşeleri çekip yyınlayacağım şimdi?

sesiber dedi ki...

Geç geldim ama geldim. Pelincim mimlenmek demek o dediğinden işte:))
Küpelere gelince yansımalar 1 deki hepsini koymalısın bence. Beyaz düşleri koyabilirsin.
Gece otantik tarz olmalı demiş ya; aslında iyi fikir. Şu küpelerinin uygun bir yerlerine minik püsküller kondurarak bunu yakalayabilirsin. Mesela beyaz düşlerin alt kısmına beyaz bir püskül tak. 2 türlü de fotosunu koy. Siparişe göre takıp-çıkarabilirim diye not düş.Uygun modellerde minik nazar boncukları da kullanabilirsin.

Pelin Aksesuar dedi ki...

Ahh evet nazar boncukları olabilir. Püskülleri bugün ben de düşündüm. Mimli yazımı da az önce yayınladım:)
Öneriler için teşekkürler. Çok işime yarayacak. bu arada beyaz düşleri koydum ilk denemem olarak. Ama hala onaylanmadı..