1 Mart 2009 Pazar

YANSIMALAR-1 (Küpe Tasarımlarım)






Fotoğraf çekmek çok hoşuma gitmeye başladı bu sıralar. Bu soğuk günlerde dışarlarda çekmektense önceden yaptığım küpeleri değişik şekillerde çekmeye karar verdim. Zaten fotoğraf çekmek manzara çekmek değildir sadece. Yansımalar serisi olarak devam edecek. Neden yansımalar? Çünkü fotoğraflarımda genellikle ayna kullandım. Kullanmadıklarım da var ama onları da bu başlık altında yayınlayacağım.
Bugün hava güzeldi istanbulda ama ben dışarı çıkmayıp evdeki güzel ışığı değerlendirmek istedim. Evde gözüme batan bütün objeleri odama toplayıp değişik kompozisyonlar oluşturmaya çalıştım. Fazlasıyla amatörce ama keyifli yanı da bu zaten. Teknikler konusunda şu aşamada çok bilgim yok. Deneme yanılma yoluyla en iyiyi yakalamaya çalışıyorum. Umarım sizler de beğenirsiniz.

15 yorum:

ebrugzo dedi ki...

çok hoş olmuş gerçekten :) teşkkr ederim sitemi ziyaret ettiginiz ve takibe aldıgınız iiçinn :) ben de sizi takibe alacagım tel dizynlarınızı cok begendm elinize saglık.
sevgiler;
ebru

Pelin Aksesuar dedi ki...

Teşekkürler Ebru. Beğenmene sevindim :)

Ayca Karaoglan dedi ki...

pelin'cim merhaba, bu yazındaki ilk fotografı beğendim. tümünde gördüğüm en büyük sıkıntı ise fotografların net olmaması. net olması için fotograf makineni bir yere koyarak sabitleyebilirsin. sehpa, masa, üst üste koyduğun kitaplar ya da mini bir tripod alabilirsin. ışığı da ilk fotografta iyi kullanmışsın. ayna ile çekmek çok iyi fikir :) devam...

Pelin Aksesuar dedi ki...

Hoşgeldin Ayça. Ben de ilk fotoğrfımı çok beğendim. Sürekli bakıyorum ona :) Evet netlikte bazen de ışıkta sorunlar yaşıyorum. Deneme yanılmayla öğrenicem sonunda inşallah.. Teşekkürler fikir için.

dDryad dedi ki...

Fotoğraflara bayıldım ve tabi küpelere de.. Ben fotoğraf konusunda çok vasatım..Fotoğraflar da,takılar da etsy'e yakışır :)

Pelin Aksesuar dedi ki...

çok teşekkür ederim dryad. fotoğraf çekme de yeniyim ama öğrenmeye çlışıyorum. küpeleri de beğenmene sevindim. Etsy de umarım satış olur da hevesim kırılmaz :)

cansudere dedi ki...

hepsi birbirinden güzel en cok'ta buna bayıldım.

Pelin Aksesuar dedi ki...

teşekkürler cansudere..

Adsız dedi ki...

Bence ayna yüzünden küpelerin modelleri tam anlaşılmıyor. Aynadaki görüntüyle küpenin görüntüsü karışmış. Sanatsal olarak hoş gözüküyor, ancak satın alacak kişi küpenin beyaz zemin üzerindeki fotoğrafını da görmek isteyebilir.

Pelin Aksesuar dedi ki...

Adsız doğru söylüyorsun. o halleri de var zaten küpelerin merak etmeyin :) Teşekkürler.

sesiber dedi ki...

Bunlar çok çok güzel ama Etsye koyacak olduklarında daha sade fotolar çek Pelincim. Adsız arkadaşın dediği gibi, gerçek alıcı alacağı ürünün gerçek halini, rengini merak eder.

Pelin Aksesuar dedi ki...

Evet sibel abla biliyorum. Böyle fotolar koymayı düşünmüyorum zaten. Ben kendime eğlence olsun, hobi olsun diye çekiyorum bu fotoğrafları böyle. Hala karr veremedim hangilerini koysam diye.

Pelin Aksesuar dedi ki...

Hangilerini koysam derken fotoğraf olarak değil de küpelerden hangileri yani. onu düşünüyorum. hepsini koymaya niyetim yok açıkcası. bakalım..

Aşk Meleği dedi ki...

Pelincim üçüncü resimdeki küpeye bayıldım hakikaten süper birşey onu etsyden alabilirim eğer koyarsan...hatta koymadan bile alabilirim nekadar olduğunu söylersen :)

Pelin Aksesuar dedi ki...

Koymadan alabilirsin aşk meleği. beğenmene sevindim.. :) mailini yazarsan irtibata geçebiliriz.